Aiheet: maalämpöpumppu

X

Hanki maalämpö ilman lisäkuluja! Lue kuinka kuukausikulusi pysyvät samalla tasolla.

Kirjoittanut Pasi Ervasti, 15 marraskuuta, 2019

 


Maalämpöjärjestelmän hankkimisessa voi kuukausikulun pitää samana kuin vanhalla järjestelmällä lämmitettäessä on kulunut pelkkään lämmittämiseen. Samalla rahalla kuin ennenkin saat siis "kaupan päälle" uuden lämmitysjärjestelmän. Katso video ja lue alta teksti ja esimerkkilaskelma!

Lue artikkeli

Kannattaako vanha lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun rinnalle? Lue vinkit vanhan järjestelmän hyödyntämiseen!

Kirjoittanut Pasi Ervasti, 8 marraskuuta, 2019

Vanhan varaajan tai öljykattilan jättäminen maa- tai ilma-vesilämpöpumpun rinnalle on monitahoinen päätös. Järkevään päätökseen vaikuttavat monet tekijät. Järjestelmän ikä ja kunto ovat tärkeimmät tekijät päätöstä pohdittaessa. Mikäli vanha järjestelmä on teknisesti toimintakelpoinen, kannattaa rinnalle jättämistä harkita tosissaan.

Käydään läpi muita tekijöitä, jotka tulee ottaa huomioon vanhaa lämmitysjärjestelmää rinnalle jätettäessä sekä hyötyjä, joita ratkaisulla saavutetaan!


Lue artikkeli

Maalämpöpumpun edut ilma-vesilämpöpumppuun verrattuna - 6 teesiä

Kirjoittanut Pasi Ervasti, 25 lokakuuta, 2019

”Minkälaiseen ja minkä kokoiseen taloon maalämpö kannattaa hankkia?” ”Miksi maalämpö olisi parempi vaihtoehto kuin ilmavesilämpöpumppu?” Tämän suuntaisia kysymyksiä kuulee asiakkailta usein. Jotta lämmityslaitevalintasi perustuu oikeaan tietoon, käymme tässä blogissa läpi erilaisia maalämpöpumpun hyviä ominaisuuksia joita ilma-vesilämpöpumpulla ei niin hyvin saavuteta. Milloin maalämpöpumpun mukanaan tuomat edut nousevat erityisesti esille? Tällaisia valintaan vaikuttavia tekijöitä ovat taloudelliset lähtökohdat, laadulliset mielikuvat, talon arvoa nostattavat tekijät, esteettiset seikat sekä nykypäivänä erityisesti ilmastolliset, oman hiilijalanjäljen pienentämiseen tähtäävät valintaperusteet. Lue alta kuusi maalämmön valinnan puolesta puhuvaa teesiä, lopussa oleva extra-teesi sekä aiheeseen liittyvä video!

Lue artikkeli

Lämpöpumpun hinta - Onko maalämpö kallis?

Kirjoittanut Pasi Ervasti, 11 lokakuuta, 2019

Uusi auto, keittiöremontti vai jotain muuta - rahoituksen käyttö on tuttua monien hankintojen mahdollistamisessa. Lämmitysremontti rahoituksella on tosin vielä melko tuntematonta. Puhuuko hankintoja tehdessä enemmän tunne kuin järki? 

Lue artikkeli

Mitä hyötyä on inverter-kompressorista maa- ja ilma-vesilämpöpumpussa?

Kirjoittanut Pasi Ervasti, 8 lokakuuta, 2019

Inverter-kompressorit ovat olleet ilmalämpöpumpuissa yleisiä jo vuosien ajan. Vähitellen niitä on alettu käyttää myös maa- ja ilmavesilämpöpumpuissa inverter-tekniikan tuomien etujen vuoksi.

Lue artikkeli

Lämmitysjärjestelmän valinta – Miten vältät virheet lämpöpumpun hankinnassa?

Kirjoittanut Pasi Ervasti, 4 lokakuuta, 2019

Lämpöpumppujen kysyntä on ollut kasvussa jo vuosien ajan. Yhä useampi kuluttaja joutuu uutta taloa rakentaessaan tai vanhaa lämmitysjärjestelmää vaihtaessaan monenlaisten lämmitykseen liittyvien kysymysten äärelle. Monella ei ole asiasta kokemusta. Asioita joutuu hieman opiskelemaan ja hakemaan lisätietoja, jotta itselle paras vaihtoehto löytyy. Pyrin tällä blogilla auttamaan sinua välttämään lämpöpumpun hankintaan liittyvät "sudenkuopat". Ohessa myös video, jolla käyn Mikko Rannan kanssa läpi blogin asioita!

Lue artikkeli