Paljonko ilma-vesilämpöpumppu maksaa?

12 maaliskuuta, 2019

Ilmavesilämpöpumpun hinta kertoo laadusta. Lue vinkit laadukkaan ilmavesilämpöpumpun valintaan ja katso mistä ilmavesilämpöpumpun hinta koostuu.

Lämmitysjärjestelmän valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten uuden järjestelmän hinta, saavutettava säästö, ekologisuus, asumismuoto ja lämmönjakojärjestelmä. Bosch on kirjoittanut lämmitysjärjestelmän valintaoppaan, joka auttaa sinua oikean lämmitysjärjestelmän valinnassa. Opas on ladattavissa ilmaiseksi tästä linkistä.

Kun lämmitysjärjestelmän valinnassa on päädytty ilmavesilämpöpumppuun, tulee lisäksi päättää, minkälainen ilma-vesilämpöpumppu on omiin tarpeisiin paras. Järjestelmien laatuerot ovat merkittäviä ja ne näkyvät myös ilmavesilämpöpumppujen hinnoissa. Minkälaisia ominaisuuksia laadukkaimmat ilmavesilämpöpumput pitävät sisällään ja minkälaisia hyötyjä saavutat isommalla investoinnilla?

Esimerkkikohde: OKT, öljykattila, kulutus 3m^3

Saneerauskohteeseen ilmavesilämpöpumpun hinta vaihtelee asennettuna jotakuinkin 10 000 ja 15 000 euron välillä.

Ilmavesilämpöpumpun hintaan vaikuttavat monet tekijät. Ilmavesilämpöpumpun hankinnassa kannattaa kiinnittää huomiota järjestelmän koko elinkaaren aikana syntyviin kustannuksiin sekä laadukkaampien osien mukanaan tuomaan toimintavarmuuteen. Laadukkaaseen ilmavesilämpöpumppuun investoiminen takaa järjestelmälle pidemmän elinkaaren, paremman säästön, paremman ulkonäön ja hiljaisemman käyntiäänen.

Katso video
Laadukkaan ilmavesilämpöpumpun edut ja hyödyt:

  1. Valmistusmaa kertoo paljon tuotteen laadusta. Suosi lähellä tehtyä!
    Hyöty: Lähellä suunniteltu ja valmistettu on paras vaihtoehto pohjoisen olosuhteisiin.
  2. Ulkoyksikön runkorakenne, esim. puristettu polypropeeni, on tehty suojaamaan tekniikkaa pohjoisen rajuilta säävaihteluilta. Edullisissa malleissa runkorakenne on pelkkä pelti.
    Hyöty: Tekniikan pitkäikäisyys ja toimintavarmuus, hiljainen käyntiääni, helppo huoltaa
  3. Ilmavesilämpöpumpun energiatehokkuus vaikuttaa hintaan. Tehokas pumppu on A++ tai A+++ energialuokitettu.
    Hyöty: Saavutat parhaan mahdollisen säästön.
  4. Ilmavesilämpöpumpussa on uusinta tekniikkaa, esim. inverter-kompressori, joka säätää tehoaan tarpeen mukaan.
    Hyöty: Saavutat parhaan mahdollisen säästön.
  5. Ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikkö on varustettu sulatusvesivesialtaalla, joka on integroitu ulkoyksikköön. Ulkoyksikkö on siten asennettavissa ilman perinteistä maatelinettä, joka ei ulkonäkönsä puolesta ole paras ratkaisu.
    Sulatusveden jäätyminen on estetty automatiikalla. Sulatus tapahtuu sähkövastuksella, joka on päällä vain sulatuksen aikana. Sulatusvesi ohjataan hallitusti haluttuun paikkaan välttäen sen valumista talon kivijalalle.
    Hyöty: Saavutat parhaan mahdollisen säästön, tyylikäs ulkonäkö, talon rakenne ei vaurioidu
  6. Älykäs ulkoyksikön sulatus. Edullisimmissa lämpöpumpuissa sulatus tapahtuu niin, että talon lämmitys ohjataan sulattamaan ulkoyksikköä, jolloin talon lämmittäminen katkeaa. Laadukkaissa lämpöpumpuissa ulkoyksikkö sulatetaan +5 asteeseen saakka puhaltimella jolloin talon lämmitys jatkuu sulatuksen aikana.
    Hyöty: Saavutat parhaan mahdollisen säästön.
  7. Ulkoyksikön piirikortit ovat säältä suojassa. Piirikorttien suojakotelo suojaa sähköosia kosteudelta.
    Hyöty: Toimintavarmuus ja pitkäikäisyys.
  8. Hiljainen käyntiääni.
    Hyöty: Rauhallinen asuinympäristö.
Ilma-vesilämpöpumppu on energiatehokas vaihtoehto. Lue lisää oppaastamme!

Lataa opas tästä!

Pasi Ervasti
Pasi Ervasti

Pasi Ervasti on työskennellyt lämpöpumppujen parissa lähes 20 vuoden ajan. Suurimman osan työurastaan hän on ollut tekemisessä lämpöpumpun hankintapäätöksiä tekevien loppuasiakkaiden kanssa, ja Pasi tunteekin lämpöpumpun hankinnassa mietityttävät asiat erinomaisesti. Pasin sydäntä lähellä on auttaa loppuasiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Pasi toimii tällä hetkellä Bosch Lämpötekniikan myyntipäällikkönä Suomessa.