<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1043503062458955&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kuusi hyvää syytä valita maalämpö

2 huhtikuuta, 2019

Maalämpöjärjestelmän hinnan kuullessaan saatat säpsähtää sen suhteellisen korkeaa hintaa. Vai pitäisikö sanoa hintamielikuvaa? Todellisuudessa kun mietit asiaa hieman pidemmälle, laskevat maalämmöstä saadut säästöt sekä muut hyödyt ensikauhistusta. Lisäksi kotitalousvähennyksellä pienennät todellista kustannusta ennestään!

1. Säästö

Hyödyntämällä maalämpötekniikkaa säästät merkittävästi lämmityskuluissa.

Patteriverkostolla lämmityskustannukset putoavat noin kolmannekseen ja lattialämmityksellä noin neljännekseen verrattuna vanhaan lämmitysjärjestelmään.

2. Kotitalousvähennys

Hyödyntämällä kotitalousvähennyksen voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Kotitalousvähennys on maksimissaan 2400e per henki vuodessa, joten pariskunta voi saada vähennystä 4800 euroa vuodessa.

17 500 euron maalämpöinvestoinnista on työn osuus n. 8 000 euroa. Tuosta summasta pariskunta saa palautusta 50 %:a eli 4 000 euroa. Omavastuuosuus on 100 euroa/hlö, joten nettopalautus on 3 800 euroa. Maalämpöjärjestelmän todellinen hinta onkin vain 13 700 euroa.

Voit laskea kotitalousvähennyksen helposti näin:

(Työn osuus euroa x 0,5) – omavastuu 100 tai 200 euroa =  kotitalousvähennys euroina.

3. Asunnon arvonnousu

Maalämpöjärjestelmä nostaa talon arvoa sekä helpottaa ja nopeuttaa talon myyntiä, kun myyjällä on esittää ostajalle talon edulliset lämmityslaskut. Nopeampi myyntiaika takaa myös asunnosta saatavan paremman myyntihinnan.

4. Ympäristöteko

Maalämpö on uusiutuvaa energiaa ja siksi ympäristöystävällinen ratkaisu. Valitsemalla maalämmön pienennät myös hiilijalanjälkeäsi.

5. Huoleton ja vaivaton ratkaisu

Oikein mitoitettu ja asennettu maalämpöjärjestelmä on käytössä huoleton ja vaivaton ratkaisu. Sähkölaskut ovat pieniä eikä laitteisto vaadi asukkaalta erityisen suuria huoltotoimenpiteitä.

6. Jäähdytys

Porakaivolla varustettua maalämpöjärjestelmää voi hyödyntää talon viilentämiseen. Tämän ns. ”maakylmän” hyödyntäminen on erittäin edullinen tapa viilentää taloa kesäkuumalla.

 

Paljonko maalämpöpumpulla säästää-1

Lataa maalämpöpumpun ostajan opas

 

"maalämpö" | "lämpöpumppu" | lämpöpumppu edut | maalämpöpumppu

Jaa somessa