<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1043503062458955&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

7 syytä hankkia vapaa-ajan asuntoon ilmalämpöpumppu

11 huhtikuuta, 2019

Ilmalämpöpumppu on yksi edullisimmista ja helpoimmista tavoista saada kustannussäästöjä omaan energiakulutukseen. Myös sisäilman laatu ja erityisesti viilennysominaisuus ovat monelle tärkeitä syitä ilmalämpöpumpun hankinnalle.

Ilmalämpöpumppu soveltuu erinomaisesti muun muassa vapaa-ajan asunnon viilentämiseen. Vapaa-ajan asuntojen tilat ovat pääsääntöisesti suhteellisen pieniä, jolloin viileä ilma päästään hyödyntämään koko tilassa tehokkaasti.

Varmista asennuspaikkaa valittaessa, ettei ilman puhallukselle ole välittömiä esteitä. Sijoituspaikan tärkeys korostuu isommissa kohteissa, joissa on useampi kerros. Tällaisissa tapauksissa viilennystarkoitukseen tarkoitettu sisäyksikkö sijoitetaan pääsääntöisesti yläkertaan, mistä huonelämpötilaa raskaampi viilennysilma valuu osittain myös alakertaan. Viileä ilma kannattaa puhaltaa sisäyksiköltä kattoa kohti. Näin viileä ilma saadaan puhallettua tasaisesti ja miellyttävästi huoneilmaan ilman vedontunnetta. Muista, että väliseinä on ilmalämpöpumpun vihollinen ja auki oleva ovi ystävä!

Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen. Tässä tosiasiassa piilee myös yksi ilmalämpöpumpun lisäarvo. Ilmalämpöpumpun lämmitysominaisuudella voidaan jatkaa mökkikautta kätevästi, varsinkin kun käytössä on etäohjain. Etäohjaimella voit viileämpään aikaan napsauttaa ilmalämpöpumpun päälle jo kotoa lähdettäessä. Mökille tultaessa ei tarvitse ensimmäiseksi ryhtyä tuvan lämmityspuuhiin, kun ilmalämpöpumppu on hoitanut asian puolestasi. Parhaimmassa tapauksessa saattaa tehokkaalla ilmalämpöpumpulla ja takan hyödyntämisellä selvitä koko talvesta ilman päälämmönlähteen käyttöä.

Ilmalämpöpumppu on ennen kaikkea helppo ja edullinen tapa saada kustannussäästöjä ja lisätä asumismukavuutta. Tässä sinulle seitsemän hyvää syytä hankkia ilmalämpöpumppu:

- Viilennysominaisuus takaa loman ajaksi makeat yöunet edullisesti (n. 1 euro/ hellevuorokausi)
- Jäähdyttäminen poistaa myös huoneilman kosteutta ja lisää siten asumismukavuutta
- Ilmalämpöpumppu puhdistaa ja raikastaa sisäilmaa
- Lämmitysominaisuudella jatkat kätevästi ja edullisesti mökkikautta keväällä ja syksyllä. - Etäohjaimella käynnistät ilmalämpöpumpun jo kotoa lähdettäessä
- Ilmalämpöpumpulla saat levitettyä takan lämmön tasaisesti huonetilaan
- Mökki pysyy parempikuntoisena, kun ylläpitolämpötila säilytetään yli 10˚C:ssa
- Ilmalämpöpumpun avulla voit säästää energiaa lämmityksessä 30–50 %

 

Miksi ostaisin ilmalämpöpumpun

Lataa ilmalämpöpumpun ostajan opas 

ilmalämpö | saneeraus | ilmalämpöpumppu | säästö

Jaa somessa