Bosch Lämpötekniikan blogi

Bosch Lämpötekniikan blogi

Blogissa Bosch-asiantuntijat käsittelevät lämpöpumppuja ja muita lämmitykseen ja viilennykseen liittyviä asioita.

Lajittele aihepiireittäin

15 tammikuuta, 2024

Maalämmön toimintaperiaate - miten maalämpö toimii?

Miten on mahdollista, että talvisaikaankin onnistutaan kylmästä maasta keräämään lämpöä riittävästi talojen ja vesien lämmitykseen? Tutustutaan maalämmön toimintaperiaatteeseen.

Lue lisää

23 elokuuta, 2023

Maalämpö sopii sekä uuteen että vanhaan omakotitaloon - lue asiakastarinat!

Mitä pitää ottaa huomioon, jos haluaa maalämmön omakotitaloon, olipa se uudis- tai saneerauskohde? Monien talonrakentajien lisäksi erityisesti öljylämmittäjät harkitsevat omakotitaloonsa maalämpöä. Lue maalämmön valinneiden omakotitaloasujien tarinat ja katso muistilista siitä, mitä ennen...

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maaviileä on edullinen ja ekologinen tapa jäähdyttää maalämmöllä

Maaviileä, maajäähdytys, maakylmä, maalämmöllä jäähdytys - nämä kaikki tarkoittavat sitä, että maalämpöjärjestelmää voi käyttää myös viilentämiseen. Lue, miten viilennys maalämmöllä onnistuu maalämmöllä lämmittämisen lisäksi.

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maalämmön käyttökustannukset - kannattaako maalämmön hankinta korkeilla sähkön hinnoilla? Katso laskelmat

Energiahintojen suuri vaihtelu on herättänyt paljon kysymyksiä maalämpöä harkitsevien keskuudessa. Nousevatko maalämmön käyttökustannukset liian ylös? Maksaako investointi itsensä takaisin, vaikka sähkön hintataso asettuisi pysyvästikin korkealle tasolle? Bosch Home Comfort teki laskelmat...

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maalämpöpumpun asennus - vain oikein asennetusta maalämpöpumpusta saa tehot ja säästöt irti

Painavimmat motiivit maalämmön hankinnalle ovat yleensä hyvän hyötysuhteen tuoma rahan ja energian säästö. Jos maalämpöpumpun asennus ei ole oikein tehty, nämä hyödyt voivat jäädä vajaiksi. Mistä tietää, mikä on pätevä taho maalämmön asennukseen?

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maalämmön oikea mitoitus vaatii kokemusta ja asiantuntemusta

Maalämpöjärjestelmä mitoitetaan käyttäjän ja talon tarpeen mukaan. Aina sen määritteleminen ei ole yksiselitteistä. Mitoittamisessa tarvitaan ammattitaidon lisäksi ripaus pelisilmää.

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Miksi hankkia maalämpö kerrostaloon tai rivitaloon? Lue asiakastarinat

Kaukolämmön hintojen noustessa moni taloyhtiö pohtii lämmitysjärjestelmän vaihtamista maalämpöön, eikä ihme. Maalämpö on päästötön, uusiutuva ja käyttökustannuksiltaan edullinen lämmitysmuoto, joka sopii sekä kerrostaloon että rivitaloon erinomaisesti. Lue asiakastarinat!

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maalämmön kokonaishinta koostuu laitteistosta, keruupiiristä ja asennustyöstä

Maalämmön kokonaishinta määräytyy tapauskohtaisesti. Hinta vaihtelee sen mukaan, millaiset laitteistot kohteeseen asennetaan ja onko kyseessä uudisrakennus, vanhan lämmitysjärjestelmän saneeraus vai vanhan lämpöpumpun vaihto uuteen. Lopulliseen hintalappuun vaikuttavat myös esimerkiksi mahdollinen...

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maalämpöjärjestelmän asennus - miten se tapahtuu, kauan se kestää ja mitä tulee huomioida?

Vastoin yleistä luuloa maalämpöjärjestelmän asentaminen on nopeaa: Urakka hoituu päivissä, vaikka siihen kuuluisi vanhan lämmitysjärjestelmän purku.

Maalämpö

Lue lisää

4 lokakuuta, 2022

Paljonko maalämpö pienentää hiilijalanjälkeä – oikeasti?

On helppoa väittää, että maalämpö on ekologisempi vaihtoehto öljylämmitykselle, mutta minkä suuruinen ympäristövaikutus oikeasti on? Laskimme minkälainen vaikutus öljylämmityksestä maalämpöön siirtymisellä on asumisen hiilijalanjälkeen.

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

4 lokakuuta, 2022

Öljystä maalämpöön siirtyminen on merkittävä ilmastoteko

Omakotitaloasujalle kodin lämmitysjärjestelmän valinta on kenties suurin yksittäinen omaan hiilijalanjälkeen vaikuttava tekijä, niin hyvässä kuin pahassakin. Erityisesti moni öljylämmittäjä harkitsee nyt maalämpöön siirtymistä lämmityskulujen alentamisen lisäksi myös ilmastosyistä.

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

24 marraskuuta, 2021

Huomioi nämä seikat, kun siirryt pois öljylämmityksestä

Harkitsetko vaihtoehtoa öljylämmitykselle? Katso asiantuntijan vinkit onnistuneeseen lämpöjärjestelmäremonttiin.

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

29 huhtikuuta, 2020

Paras säästö ilmalämpöpumpulla - 7 säästövinkkiä!

Tutustu helposti ilmalämpöpumppuun blogissa ja ota alta talteen vinkit parhaaseen säästöön!

Ilmalämpö

Lue lisää

24 huhtikuuta, 2020

Viisi tärkeää vinkkiä maalämpöjärjestelmän hankintaan

Tämä blogi on tehty auttamaan sinua uuden lämmitysjärjestelmän hankinnassa. Tutustu maalämpöjärjestelmän valinnassa auttaviin vinkkeihin! Vinkki 1. Mieti, kannattaako vanha järjestelmä jättää maalämmön rinnalle?

Maalämpö

Lue lisää

25 maaliskuuta, 2020

Maalämpö kerros- tai rivitalon lämmitykseen - kannattaako investointi?

Hyvä vaihtoehto kiinteistön lämmittäjäksi on energiatehokas ja ekologinen maalämpö. Investointi voi tuntua suurelta, mutta usein se kannattaa!

Maalämpö

Lue lisää

5 maaliskuuta, 2020

Näin parannat sisäilman laatua vanhassa omakotitalossa!

Vanhoissa taloissa sisäilmaongelmat ovat yleisiä. Lue vinkki, miten voit helposti parantaa sisäilman laatua vanhassa omakotitalossa!

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

5 maaliskuuta, 2020

Onko ilma-vesilämpöpumpuissa eroja? - 7 vinkkiä valintaan

Miten onnistut valitsemaan sinulle parhaan ilma-vesilämpöpumpun lukuisista vaihtoehdoista? Lue vinkit!

Ilmavesilämpö

Lue lisää

17 tammikuuta, 2020

Säästövertailussa maalämpö ja ilma-vesilämpö - katso erot!

Maalämmön ja ilma-vesilämmön säästöissä on eroja. Käytännössä maa- tai ilma-vesilämpöpumpun lämmityskuluihin eli saatavaan säästöön vaikuttaa se, kuinka paljon sähköä lämmitykseen tarvitaan. Sähkövastuksen käyttömäärä vaikuttaa siis isoilta osin saataviin säästöihin - katsotaan siis eri...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

16 tammikuuta, 2020

Paljonko ilma-vesilämpöpumppu säästää? Katso säästölaskelmat!

Ilmavesilämpöpumppu ottaa energiansa nimensä mukaisesti ulkoilmasta. Koska ulkoilman lämpötila vaihtelee Suomessa voimakkaasti, on yksittäisen päivän ulkolämpötilalla suuri merkitys kyseisen päivän ilmavesilämpöpumpulla saavutettavaan säästöön. Tärkeää on tarkastella saatavia säästöjä pitkällä...

Ilmavesilämpö

Lue lisää

5 marraskuuta, 2019

Hanki maalämpö ilman lisäkuluja! Lue kuinka kuukausikulusi pysyvät samalla tasolla.

Maalämpöjärjestelmän hankkimisessa voi kuukausikulun pitää samana kuin vanhalla järjestelmällä lämmitettäessä on kulunut pelkkään lämmittämiseen. Samalla rahalla kuin ennenkin saat siis "kaupan päälle" uuden lämmitysjärjestelmän. Katso video ja lue alta teksti ja esimerkkilaskelma!

Maalämpö

Lue lisää

8 marraskuuta, 2019

Kannattaako vanha lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun rinnalle? Lue vinkit vanhan järjestelmän hyödyntämiseen!

Vanhan varaajan tai öljykattilan jättäminen maa- tai ilma-vesilämpöpumpun rinnalle on monitahoinen päätös. Järkevään päätökseen vaikuttavat monet tekijät. Järjestelmän ikä ja kunto ovat tärkeimmät tekijät päätöstä pohdittaessa. Mikäli vanha järjestelmä on teknisesti toimintakelpoinen, kannattaa...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

1 marraskuuta, 2019

Mitä hyötyä on puskurivaraajasta? 4+1 syytä asentaa puskurivaraaja lämpöpumpun rinnalle!

Puskurivaraajan tarkoituksena on lisätä lämmitysjärjestelmässä kiertävän veden tilavuutta. Suositeltava vesitilavuus maalämpöpumpun yhteydessä on 10–15 l x lämpöpumpun teho. Eli 10kW:n maalämpöpumppu tarvitsee rinnalleen vähintään 100 litran puskurivaraajan toimiakseen optimaalisesti. Alta voit...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

25 lokakuuta, 2019

Maalämpöpumpun edut ilma-vesilämpöpumppuun verrattuna - 6 teesiä

”Minkälaiseen ja minkä kokoiseen taloon maalämpö kannattaa hankkia?” ”Miksi maalämpö olisi parempi vaihtoehto kuin ilmavesilämpöpumppu?” Tämän suuntaisia kysymyksiä kuulee asiakkailta usein. Jotta lämmityslaitevalintasi perustuu oikeaan tietoon, käymme tässä blogissa läpi erilaisia maalämpöpumpun...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

18 lokakuuta, 2019

Paljonko maalämpö säästää? Katso säästölaskujen vertailut!

Paljonko maalämpö säästää eri kokoisissa kohteissa ja paljonko inverter-maalämpöpumppu säästää enemmän kuin on/off kompressorilla varustettu maalämpöpumppu?

Maalämpö

Lue lisää

15 lokakuuta, 2019

Miten valita paras lämpöpumpputarjous? Lue parhaan tarjouksen tunnusmerkit!

Pyrimme tällä blogilla auttamaan sinua kiinnittämään lämpöpumpputarjouksia vertailtaessa oikeisiin ja tärkeisiin asioihin huomiota. Kun päätös ei perustu vain jonkin yksittäisen detaljin varaan, voit säästyä monelta yllätykseltä.

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

11 lokakuuta, 2019

Lämpöpumpun hinta - Onko maalämpö kallis?

Uusi auto, keittiöremontti vai jotain muuta - rahoituksen käyttö on tuttua monien hankintojen mahdollistamisessa. Lämmitysremontti rahoituksella on tosin vielä melko tuntematonta. Puhuuko hankintoja tehdessä enemmän tunne kuin järki?

Maalämpö

Lue lisää

8 lokakuuta, 2019

Mitä hyötyä on inverter-kompressorista maa- ja ilma-vesilämpöpumpussa?

Inverter-kompressorit ovat olleet ilmalämpöpumpuissa yleisiä jo vuosien ajan. Vähitellen niitä on alettu käyttää myös maa- ja ilmavesilämpöpumpuissa inverter-tekniikan tuomien etujen vuoksi.

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

4 lokakuuta, 2019

Lämmitysjärjestelmän valinta – Miten vältät virheet lämpöpumpun hankinnassa?

Lämpöpumppujen kysyntä on ollut kasvussa jo vuosien ajan. Yhä useampi kuluttaja joutuu uutta taloa rakentaessaan tai vanhaa lämmitysjärjestelmää vaihtaessaan monenlaisten lämmitykseen liittyvien kysymysten äärelle. Monella ei ole asiasta kokemusta. Asioita joutuu hieman opiskelemaan ja hakemaan...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

4 kesäkuuta, 2019

Lämpöpumpun asentaminen ajoissa säästää selvää rahaa

Lämpöpumpun valitsemisen tulisi olla itsestään selvyys, kun valitaan lämmitysjärjestelmää. Lämpöpumppua valittaessa yleensä vertaillaan lämpöpumpun ominaisuuksia ja valitaan itselle sopiva vaihtoehto asiantuntijan avulla. Uudisrakentaja uhraa yllättävän vähän aikaa lämmitystavan valintaan, jos...

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

16 huhtikuuta, 2019

Miksi hankkia maalämpö kerros- tai rivitaloon?

"Kymmenen vuotta taloa on uskollisesti lämmittänyt kaukolämpö. Lämpöä on riittänyt, eikä käyttöveden kanssa ole ollut ongelmia. Kaukolämmön merkittävä etu öljylämmitykseen on käyttökustannukset, eikä kaukolämpöä tarvitse erikseen tilata säiliöön. Naapuritaloyhtiössä on öljylämmitys, ja hieman...

Maalämpö

Lue lisää

13 huhtikuuta, 2019

Vinkit sujuvaan kesänviettoon!

Suomessa on noin puoli miljoonaa vapaa-ajan asuntoa. Kaiken kaikkiaan omilla, suvun ja tuttavien omistamilla tai vuokratuilla mökeillä aikaansa viettää vuosittain noin puolet suomalaisista. Robert Bosch Oy kokosi katsauksen vallitseviin kesäasumisen trendeihin ja vinkit sujuvaan kesän viettoon....

Lue lisää

12 huhtikuuta, 2019

Maalämpöjärjestelmän valinta – 7 kuolemansyntiä

Asiakas on maalämpöjärjestelmää hankkiessaan ”tyhjän päällä”. Kyseessä on asiakkaalle suhteellisen suuri investointi, kun taas tietoa on hankinnan ainutkertaisuudesta johtuen melko vähän. Kokemusta ei ole kertynyt, joten valintaprosessiin liittyy paljon päätöksiä, jotka eivät välttämättä perustu...

Maalämpö

Lue lisää

12 huhtikuuta, 2019

Remontoijan muistilista: Lämmitysjärjestelmän vaihto

Lämmitysjärjetelmän vaihto on usein haastavaa, mutta oikein valittu järjestelmä palkitsee. Tutustu saneeraajan muistilistaamme ja onnistut lämmitysjärjestelmän vaihdossa varmasti!

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

11 huhtikuuta, 2019

Ilma-vesilämpöpumpun ostajan muistilista uudisrakentajalle sekä saneeraajalle

Rakennatko uutta kotia? Tai haluaisitko kenties päivittää vanhan lämmitysjärjestelmäsi tälle vuosikymmenelle? Uusien innovatiivisten tuotteiden ja kohtuullisten investointikustannusten ansiosta ilma-vesilämpöpumppu on monesti taloudellisesti ja teknisesti järkevin hankinta talon päälämmönlähteeksi...

Ilmavesilämpö

Lue lisää

11 huhtikuuta, 2019

7 syytä ilmalämpöpumpun valintaan vapaa-ajan asuntoon - lue vinkit!

Ilmalämpöpumppu on yksi edullisimmista ja helpoimmista tavoista saada kustannussäästöjä omaan energiakulutukseen. Myös sisäilman laatu ja erityisesti viilennysominaisuus ovat monelle tärkeitä syitä ilmalämpöpumpun hankinnalle. Ilmalämpöpumput ovat yleistyneetkin viime vuosina niin kotien kuin...

Ilmalämpö

Lue lisää

11 huhtikuuta, 2019

Maalämpöpumpun hankinta - muistilista uudisrakentajalle

Olet tehnyt hyvän valinnan, kun olet päättänyt valita lämmitysjärjestelmäksi maalämmön. Mitä asioita on hyvä ottaa huomioon toimittajien ja järjestelmien osalta? Voitko saada joitain tukia tai verohelpotuksia maalämpöinvestointia varten? Tutustu vinkkiblogiimme ja ostajan oppaaseemme...

Maalämpö

Lue lisää

11 huhtikuuta, 2019

Ostajan polku – Maalämpöpumpun hankinta

Päivitettty 31.1.2019. Öljykattila kestää enää korkeintaan vuoden tai kaksi, massavaraaja tihkuttaa vettä putkiston liitoskohdasta, lämmityslaskun avatessa sapettaa ja vanhan järjestelmän ympäristöystävällisyyskin on vähän niin ja näin. Mitä tekisin? Kitkutanko vanhalla järjestelmällä vielä...

Maalämpö

Lue lisää

11 huhtikuuta, 2019

Maalämpö – 8 myyttiä

Tiedän, että sinullakin on mielipide tai näkemys maalämmöstä. Se saattaa olla melko vahvakin. Mielipiteesi on syntynyt työkaveriltasi kuulemasi tarinan perusteella, olet lukenut lehtiartikkelin tai kenties olet tavannut tuttavan, jolle maalämpö on jo asennettu.Siitä huolimatta, että Suomessa...

Maalämpö

Lue lisää

5 huhtikuuta, 2019

Lämmittäisitkö talosi samalla energialla, jonka nyt annat harakoille?

Meneekö sinulla piipusta yhtä paljon energiaa harakoille, kuin mitä maalämpö kuluttaisi? Nykyaikainen öljypoltin palaa erittäin hyvällä hyötysuhteella, mutta usein vanha kattila pilaa hyötysuhteen. En muista käyneeni pannuhuoneessa, joka ei muistuttaisi saunaa. Normaali hyötysuhde öljypolttimelle...

Maalämpö

Lue lisää

2 huhtikuuta, 2019

Kuusi hyvää syytä valita maalämpö

Maalämpöjärjestelmän hinnan kuullessasi saatat säpsähtää sen suhteellisen korkeaa hintaa. Vai pitäisikö sanoa hintamielikuvaa? Todellisuudessa kun mietit asiaa hieman pidemmälle, maalämmöstä saadut säästöt sekä muut hyödyt ovat alkukustannukseen verrattuna suuria. Lisäksi kotitalousvähennyksellä ja...

Maalämpö

Lue lisää

25 maaliskuuta, 2019

Paras maalämpöpumppu - Tulevaisuuden maalämpö on täällä!

Maalämpöpumppu kodin lämmittäjänä on erinomainen ratkaisu. Toiselta sivultamme saat Tietoa maalämmöstä. Maalämpöpumppujen vertailu on suhteellisen vaikeaa kokemattomalle. On erilaisia hyötysuhteita, erilaisia kompressoreita ja muita vaatimuksia. Maalämpöpumppua ostaessa myös ammattitaitoisen...

Maalämpö

Lue lisää

12 maaliskuuta, 2019

Paljonko ilma-vesilämpöpumppu maksaa?

Ilmavesilämpöpumpun hinta kertoo laadusta. Lue vinkit laadukkaan ilmavesilämpöpumpun valintaan ja katso mistä ilmavesilämpöpumpun hinta koostuu.

Ilmavesilämpö

Lue lisää

21 tammikuuta, 2019

Paljonko maalämpö maksaa?

Paljonko maalämpö todellisuudessa maksaa ja onko yleinen hintamielikuva maalämmöstä oikea?

Maalämpö

Lue lisää

8 helmikuuta, 2016

Naapurin esimerkki ja 600 euron sähkölasku johtivat lämmitysjärjestelmän vaihtoon

Kohde: OKT, 200 m2 Aikaisempi lämmitysjärjestelmä: Yösähkövaraaja 3m3 Aikaisempi kulutus: 32000kWh/v + taloussähkö 5000kWh Uusi järjestelmä: Bosch Compress 5000LWM 11 liitettynä yösähkövaraajaan.

Maalämpö

Lue lisää

23 elokuuta, 2023

Maalämpö sopii sekä uuteen että vanhaan omakotitaloon - lue asiakastarinat!

Mitä pitää ottaa huomioon, jos haluaa maalämmön omakotitaloon, olipa se uudis- tai saneerauskohde? Monien talonrakentajien lisäksi erityisesti öljylämmittäjät harkitsevat omakotitaloonsa maalämpöä. Lue maalämmön valinneiden omakotitaloasujien tarinat ja katso muistilista siitä, mitä ennen...

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maaviileä on edullinen ja ekologinen tapa jäähdyttää maalämmöllä

Maaviileä, maajäähdytys, maakylmä, maalämmöllä jäähdytys - nämä kaikki tarkoittavat sitä, että maalämpöjärjestelmää voi käyttää myös viilentämiseen. Lue, miten viilennys maalämmöllä onnistuu maalämmöllä lämmittämisen lisäksi.

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maalämmön käyttökustannukset - kannattaako maalämmön hankinta korkeilla sähkön hinnoilla? Katso laskelmat

Energiahintojen suuri vaihtelu on herättänyt paljon kysymyksiä maalämpöä harkitsevien keskuudessa. Nousevatko maalämmön käyttökustannukset liian ylös? Maksaako investointi itsensä takaisin, vaikka sähkön hintataso asettuisi pysyvästikin korkealle tasolle? Bosch Home Comfort teki laskelmat...

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maalämpöpumpun asennus - vain oikein asennetusta maalämpöpumpusta saa tehot ja säästöt irti

Painavimmat motiivit maalämmön hankinnalle ovat yleensä hyvän hyötysuhteen tuoma rahan ja energian säästö. Jos maalämpöpumpun asennus ei ole oikein tehty, nämä hyödyt voivat jäädä vajaiksi. Mistä tietää, mikä on pätevä taho maalämmön asennukseen?

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maalämmön oikea mitoitus vaatii kokemusta ja asiantuntemusta

Maalämpöjärjestelmä mitoitetaan käyttäjän ja talon tarpeen mukaan. Aina sen määritteleminen ei ole yksiselitteistä. Mitoittamisessa tarvitaan ammattitaidon lisäksi ripaus pelisilmää.

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Miksi hankkia maalämpö kerrostaloon tai rivitaloon? Lue asiakastarinat

Kaukolämmön hintojen noustessa moni taloyhtiö pohtii lämmitysjärjestelmän vaihtamista maalämpöön, eikä ihme. Maalämpö on päästötön, uusiutuva ja käyttökustannuksiltaan edullinen lämmitysmuoto, joka sopii sekä kerrostaloon että rivitaloon erinomaisesti. Lue asiakastarinat!

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maalämmön kokonaishinta koostuu laitteistosta, keruupiiristä ja asennustyöstä

Maalämmön kokonaishinta määräytyy tapauskohtaisesti. Hinta vaihtelee sen mukaan, millaiset laitteistot kohteeseen asennetaan ja onko kyseessä uudisrakennus, vanhan lämmitysjärjestelmän saneeraus vai vanhan lämpöpumpun vaihto uuteen. Lopulliseen hintalappuun vaikuttavat myös esimerkiksi mahdollinen...

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maalämpöjärjestelmän asennus - miten se tapahtuu, kauan se kestää ja mitä tulee huomioida?

Vastoin yleistä luuloa maalämpöjärjestelmän asentaminen on nopeaa: Urakka hoituu päivissä, vaikka siihen kuuluisi vanhan lämmitysjärjestelmän purku.

Maalämpö

Lue lisää

4 lokakuuta, 2022

Paljonko maalämpö pienentää hiilijalanjälkeä – oikeasti?

On helppoa väittää, että maalämpö on ekologisempi vaihtoehto öljylämmitykselle, mutta minkä suuruinen ympäristövaikutus oikeasti on? Laskimme minkälainen vaikutus öljylämmityksestä maalämpöön siirtymisellä on asumisen hiilijalanjälkeen.

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

4 lokakuuta, 2022

Öljystä maalämpöön siirtyminen on merkittävä ilmastoteko

Omakotitaloasujalle kodin lämmitysjärjestelmän valinta on kenties suurin yksittäinen omaan hiilijalanjälkeen vaikuttava tekijä, niin hyvässä kuin pahassakin. Erityisesti moni öljylämmittäjä harkitsee nyt maalämpöön siirtymistä lämmityskulujen alentamisen lisäksi myös ilmastosyistä.

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

24 marraskuuta, 2021

Huomioi nämä seikat, kun siirryt pois öljylämmityksestä

Harkitsetko vaihtoehtoa öljylämmitykselle? Katso asiantuntijan vinkit onnistuneeseen lämpöjärjestelmäremonttiin.

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

24 huhtikuuta, 2020

Viisi tärkeää vinkkiä maalämpöjärjestelmän hankintaan

Tämä blogi on tehty auttamaan sinua uuden lämmitysjärjestelmän hankinnassa. Tutustu maalämpöjärjestelmän valinnassa auttaviin vinkkeihin! Vinkki 1. Mieti, kannattaako vanha järjestelmä jättää maalämmön rinnalle?

Maalämpö

Lue lisää

25 maaliskuuta, 2020

Maalämpö kerros- tai rivitalon lämmitykseen - kannattaako investointi?

Hyvä vaihtoehto kiinteistön lämmittäjäksi on energiatehokas ja ekologinen maalämpö. Investointi voi tuntua suurelta, mutta usein se kannattaa!

Maalämpö

Lue lisää

5 maaliskuuta, 2020

Näin parannat sisäilman laatua vanhassa omakotitalossa!

Vanhoissa taloissa sisäilmaongelmat ovat yleisiä. Lue vinkki, miten voit helposti parantaa sisäilman laatua vanhassa omakotitalossa!

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

17 tammikuuta, 2020

Säästövertailussa maalämpö ja ilma-vesilämpö - katso erot!

Maalämmön ja ilma-vesilämmön säästöissä on eroja. Käytännössä maa- tai ilma-vesilämpöpumpun lämmityskuluihin eli saatavaan säästöön vaikuttaa se, kuinka paljon sähköä lämmitykseen tarvitaan. Sähkövastuksen käyttömäärä vaikuttaa siis isoilta osin saataviin säästöihin - katsotaan siis eri...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

5 marraskuuta, 2019

Hanki maalämpö ilman lisäkuluja! Lue kuinka kuukausikulusi pysyvät samalla tasolla.

Maalämpöjärjestelmän hankkimisessa voi kuukausikulun pitää samana kuin vanhalla järjestelmällä lämmitettäessä on kulunut pelkkään lämmittämiseen. Samalla rahalla kuin ennenkin saat siis "kaupan päälle" uuden lämmitysjärjestelmän. Katso video ja lue alta teksti ja esimerkkilaskelma!

Maalämpö

Lue lisää

8 marraskuuta, 2019

Kannattaako vanha lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun rinnalle? Lue vinkit vanhan järjestelmän hyödyntämiseen!

Vanhan varaajan tai öljykattilan jättäminen maa- tai ilma-vesilämpöpumpun rinnalle on monitahoinen päätös. Järkevään päätökseen vaikuttavat monet tekijät. Järjestelmän ikä ja kunto ovat tärkeimmät tekijät päätöstä pohdittaessa. Mikäli vanha järjestelmä on teknisesti toimintakelpoinen, kannattaa...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

1 marraskuuta, 2019

Mitä hyötyä on puskurivaraajasta? 4+1 syytä asentaa puskurivaraaja lämpöpumpun rinnalle!

Puskurivaraajan tarkoituksena on lisätä lämmitysjärjestelmässä kiertävän veden tilavuutta. Suositeltava vesitilavuus maalämpöpumpun yhteydessä on 10–15 l x lämpöpumpun teho. Eli 10kW:n maalämpöpumppu tarvitsee rinnalleen vähintään 100 litran puskurivaraajan toimiakseen optimaalisesti. Alta voit...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

25 lokakuuta, 2019

Maalämpöpumpun edut ilma-vesilämpöpumppuun verrattuna - 6 teesiä

”Minkälaiseen ja minkä kokoiseen taloon maalämpö kannattaa hankkia?” ”Miksi maalämpö olisi parempi vaihtoehto kuin ilmavesilämpöpumppu?” Tämän suuntaisia kysymyksiä kuulee asiakkailta usein. Jotta lämmityslaitevalintasi perustuu oikeaan tietoon, käymme tässä blogissa läpi erilaisia maalämpöpumpun...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

18 lokakuuta, 2019

Paljonko maalämpö säästää? Katso säästölaskujen vertailut!

Paljonko maalämpö säästää eri kokoisissa kohteissa ja paljonko inverter-maalämpöpumppu säästää enemmän kuin on/off kompressorilla varustettu maalämpöpumppu?

Maalämpö

Lue lisää

15 lokakuuta, 2019

Miten valita paras lämpöpumpputarjous? Lue parhaan tarjouksen tunnusmerkit!

Pyrimme tällä blogilla auttamaan sinua kiinnittämään lämpöpumpputarjouksia vertailtaessa oikeisiin ja tärkeisiin asioihin huomiota. Kun päätös ei perustu vain jonkin yksittäisen detaljin varaan, voit säästyä monelta yllätykseltä.

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

11 lokakuuta, 2019

Lämpöpumpun hinta - Onko maalämpö kallis?

Uusi auto, keittiöremontti vai jotain muuta - rahoituksen käyttö on tuttua monien hankintojen mahdollistamisessa. Lämmitysremontti rahoituksella on tosin vielä melko tuntematonta. Puhuuko hankintoja tehdessä enemmän tunne kuin järki?

Maalämpö

Lue lisää

8 lokakuuta, 2019

Mitä hyötyä on inverter-kompressorista maa- ja ilma-vesilämpöpumpussa?

Inverter-kompressorit ovat olleet ilmalämpöpumpuissa yleisiä jo vuosien ajan. Vähitellen niitä on alettu käyttää myös maa- ja ilmavesilämpöpumpuissa inverter-tekniikan tuomien etujen vuoksi.

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

4 lokakuuta, 2019

Lämmitysjärjestelmän valinta – Miten vältät virheet lämpöpumpun hankinnassa?

Lämpöpumppujen kysyntä on ollut kasvussa jo vuosien ajan. Yhä useampi kuluttaja joutuu uutta taloa rakentaessaan tai vanhaa lämmitysjärjestelmää vaihtaessaan monenlaisten lämmitykseen liittyvien kysymysten äärelle. Monella ei ole asiasta kokemusta. Asioita joutuu hieman opiskelemaan ja hakemaan...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

4 kesäkuuta, 2019

Lämpöpumpun asentaminen ajoissa säästää selvää rahaa

Lämpöpumpun valitsemisen tulisi olla itsestään selvyys, kun valitaan lämmitysjärjestelmää. Lämpöpumppua valittaessa yleensä vertaillaan lämpöpumpun ominaisuuksia ja valitaan itselle sopiva vaihtoehto asiantuntijan avulla. Uudisrakentaja uhraa yllättävän vähän aikaa lämmitystavan valintaan, jos...

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

16 huhtikuuta, 2019

Miksi hankkia maalämpö kerros- tai rivitaloon?

"Kymmenen vuotta taloa on uskollisesti lämmittänyt kaukolämpö. Lämpöä on riittänyt, eikä käyttöveden kanssa ole ollut ongelmia. Kaukolämmön merkittävä etu öljylämmitykseen on käyttökustannukset, eikä kaukolämpöä tarvitse erikseen tilata säiliöön. Naapuritaloyhtiössä on öljylämmitys, ja hieman...

Maalämpö

Lue lisää

12 huhtikuuta, 2019

Maalämpöjärjestelmän valinta – 7 kuolemansyntiä

Asiakas on maalämpöjärjestelmää hankkiessaan ”tyhjän päällä”. Kyseessä on asiakkaalle suhteellisen suuri investointi, kun taas tietoa on hankinnan ainutkertaisuudesta johtuen melko vähän. Kokemusta ei ole kertynyt, joten valintaprosessiin liittyy paljon päätöksiä, jotka eivät välttämättä perustu...

Maalämpö

Lue lisää

12 huhtikuuta, 2019

Remontoijan muistilista: Lämmitysjärjestelmän vaihto

Lämmitysjärjetelmän vaihto on usein haastavaa, mutta oikein valittu järjestelmä palkitsee. Tutustu saneeraajan muistilistaamme ja onnistut lämmitysjärjestelmän vaihdossa varmasti!

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

11 huhtikuuta, 2019

Maalämpöpumpun hankinta - muistilista uudisrakentajalle

Olet tehnyt hyvän valinnan, kun olet päättänyt valita lämmitysjärjestelmäksi maalämmön. Mitä asioita on hyvä ottaa huomioon toimittajien ja järjestelmien osalta? Voitko saada joitain tukia tai verohelpotuksia maalämpöinvestointia varten? Tutustu vinkkiblogiimme ja ostajan oppaaseemme...

Maalämpö

Lue lisää

11 huhtikuuta, 2019

Ostajan polku – Maalämpöpumpun hankinta

Päivitettty 31.1.2019. Öljykattila kestää enää korkeintaan vuoden tai kaksi, massavaraaja tihkuttaa vettä putkiston liitoskohdasta, lämmityslaskun avatessa sapettaa ja vanhan järjestelmän ympäristöystävällisyyskin on vähän niin ja näin. Mitä tekisin? Kitkutanko vanhalla järjestelmällä vielä...

Maalämpö

Lue lisää

11 huhtikuuta, 2019

Maalämpö – 8 myyttiä

Tiedän, että sinullakin on mielipide tai näkemys maalämmöstä. Se saattaa olla melko vahvakin. Mielipiteesi on syntynyt työkaveriltasi kuulemasi tarinan perusteella, olet lukenut lehtiartikkelin tai kenties olet tavannut tuttavan, jolle maalämpö on jo asennettu.Siitä huolimatta, että Suomessa...

Maalämpö

Lue lisää

5 huhtikuuta, 2019

Lämmittäisitkö talosi samalla energialla, jonka nyt annat harakoille?

Meneekö sinulla piipusta yhtä paljon energiaa harakoille, kuin mitä maalämpö kuluttaisi? Nykyaikainen öljypoltin palaa erittäin hyvällä hyötysuhteella, mutta usein vanha kattila pilaa hyötysuhteen. En muista käyneeni pannuhuoneessa, joka ei muistuttaisi saunaa. Normaali hyötysuhde öljypolttimelle...

Maalämpö

Lue lisää

2 huhtikuuta, 2019

Kuusi hyvää syytä valita maalämpö

Maalämpöjärjestelmän hinnan kuullessasi saatat säpsähtää sen suhteellisen korkeaa hintaa. Vai pitäisikö sanoa hintamielikuvaa? Todellisuudessa kun mietit asiaa hieman pidemmälle, maalämmöstä saadut säästöt sekä muut hyödyt ovat alkukustannukseen verrattuna suuria. Lisäksi kotitalousvähennyksellä ja...

Maalämpö

Lue lisää

25 maaliskuuta, 2019

Paras maalämpöpumppu - Tulevaisuuden maalämpö on täällä!

Maalämpöpumppu kodin lämmittäjänä on erinomainen ratkaisu. Toiselta sivultamme saat Tietoa maalämmöstä. Maalämpöpumppujen vertailu on suhteellisen vaikeaa kokemattomalle. On erilaisia hyötysuhteita, erilaisia kompressoreita ja muita vaatimuksia. Maalämpöpumppua ostaessa myös ammattitaitoisen...

Maalämpö

Lue lisää

21 tammikuuta, 2019

Paljonko maalämpö maksaa?

Paljonko maalämpö todellisuudessa maksaa ja onko yleinen hintamielikuva maalämmöstä oikea?

Maalämpö

Lue lisää

8 helmikuuta, 2016

Naapurin esimerkki ja 600 euron sähkölasku johtivat lämmitysjärjestelmän vaihtoon

Kohde: OKT, 200 m2 Aikaisempi lämmitysjärjestelmä: Yösähkövaraaja 3m3 Aikaisempi kulutus: 32000kWh/v + taloussähkö 5000kWh Uusi järjestelmä: Bosch Compress 5000LWM 11 liitettynä yösähkövaraajaan.

Maalämpö

Lue lisää

24 marraskuuta, 2021

Huomioi nämä seikat, kun siirryt pois öljylämmityksestä

Harkitsetko vaihtoehtoa öljylämmitykselle? Katso asiantuntijan vinkit onnistuneeseen lämpöjärjestelmäremonttiin.

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

5 maaliskuuta, 2020

Näin parannat sisäilman laatua vanhassa omakotitalossa!

Vanhoissa taloissa sisäilmaongelmat ovat yleisiä. Lue vinkki, miten voit helposti parantaa sisäilman laatua vanhassa omakotitalossa!

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

5 maaliskuuta, 2020

Onko ilma-vesilämpöpumpuissa eroja? - 7 vinkkiä valintaan

Miten onnistut valitsemaan sinulle parhaan ilma-vesilämpöpumpun lukuisista vaihtoehdoista? Lue vinkit!

Ilmavesilämpö

Lue lisää

17 tammikuuta, 2020

Säästövertailussa maalämpö ja ilma-vesilämpö - katso erot!

Maalämmön ja ilma-vesilämmön säästöissä on eroja. Käytännössä maa- tai ilma-vesilämpöpumpun lämmityskuluihin eli saatavaan säästöön vaikuttaa se, kuinka paljon sähköä lämmitykseen tarvitaan. Sähkövastuksen käyttömäärä vaikuttaa siis isoilta osin saataviin säästöihin - katsotaan siis eri...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

16 tammikuuta, 2020

Paljonko ilma-vesilämpöpumppu säästää? Katso säästölaskelmat!

Ilmavesilämpöpumppu ottaa energiansa nimensä mukaisesti ulkoilmasta. Koska ulkoilman lämpötila vaihtelee Suomessa voimakkaasti, on yksittäisen päivän ulkolämpötilalla suuri merkitys kyseisen päivän ilmavesilämpöpumpulla saavutettavaan säästöön. Tärkeää on tarkastella saatavia säästöjä pitkällä...

Ilmavesilämpö

Lue lisää

8 marraskuuta, 2019

Kannattaako vanha lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun rinnalle? Lue vinkit vanhan järjestelmän hyödyntämiseen!

Vanhan varaajan tai öljykattilan jättäminen maa- tai ilma-vesilämpöpumpun rinnalle on monitahoinen päätös. Järkevään päätökseen vaikuttavat monet tekijät. Järjestelmän ikä ja kunto ovat tärkeimmät tekijät päätöstä pohdittaessa. Mikäli vanha järjestelmä on teknisesti toimintakelpoinen, kannattaa...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

1 marraskuuta, 2019

Mitä hyötyä on puskurivaraajasta? 4+1 syytä asentaa puskurivaraaja lämpöpumpun rinnalle!

Puskurivaraajan tarkoituksena on lisätä lämmitysjärjestelmässä kiertävän veden tilavuutta. Suositeltava vesitilavuus maalämpöpumpun yhteydessä on 10–15 l x lämpöpumpun teho. Eli 10kW:n maalämpöpumppu tarvitsee rinnalleen vähintään 100 litran puskurivaraajan toimiakseen optimaalisesti. Alta voit...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

25 lokakuuta, 2019

Maalämpöpumpun edut ilma-vesilämpöpumppuun verrattuna - 6 teesiä

”Minkälaiseen ja minkä kokoiseen taloon maalämpö kannattaa hankkia?” ”Miksi maalämpö olisi parempi vaihtoehto kuin ilmavesilämpöpumppu?” Tämän suuntaisia kysymyksiä kuulee asiakkailta usein. Jotta lämmityslaitevalintasi perustuu oikeaan tietoon, käymme tässä blogissa läpi erilaisia maalämpöpumpun...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

15 lokakuuta, 2019

Miten valita paras lämpöpumpputarjous? Lue parhaan tarjouksen tunnusmerkit!

Pyrimme tällä blogilla auttamaan sinua kiinnittämään lämpöpumpputarjouksia vertailtaessa oikeisiin ja tärkeisiin asioihin huomiota. Kun päätös ei perustu vain jonkin yksittäisen detaljin varaan, voit säästyä monelta yllätykseltä.

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

8 lokakuuta, 2019

Mitä hyötyä on inverter-kompressorista maa- ja ilma-vesilämpöpumpussa?

Inverter-kompressorit ovat olleet ilmalämpöpumpuissa yleisiä jo vuosien ajan. Vähitellen niitä on alettu käyttää myös maa- ja ilmavesilämpöpumpuissa inverter-tekniikan tuomien etujen vuoksi.

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

4 lokakuuta, 2019

Lämmitysjärjestelmän valinta – Miten vältät virheet lämpöpumpun hankinnassa?

Lämpöpumppujen kysyntä on ollut kasvussa jo vuosien ajan. Yhä useampi kuluttaja joutuu uutta taloa rakentaessaan tai vanhaa lämmitysjärjestelmää vaihtaessaan monenlaisten lämmitykseen liittyvien kysymysten äärelle. Monella ei ole asiasta kokemusta. Asioita joutuu hieman opiskelemaan ja hakemaan...

Maalämpö | Ilmavesilämpö

Lue lisää

4 kesäkuuta, 2019

Lämpöpumpun asentaminen ajoissa säästää selvää rahaa

Lämpöpumpun valitsemisen tulisi olla itsestään selvyys, kun valitaan lämmitysjärjestelmää. Lämpöpumppua valittaessa yleensä vertaillaan lämpöpumpun ominaisuuksia ja valitaan itselle sopiva vaihtoehto asiantuntijan avulla. Uudisrakentaja uhraa yllättävän vähän aikaa lämmitystavan valintaan, jos...

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

12 huhtikuuta, 2019

Remontoijan muistilista: Lämmitysjärjestelmän vaihto

Lämmitysjärjetelmän vaihto on usein haastavaa, mutta oikein valittu järjestelmä palkitsee. Tutustu saneeraajan muistilistaamme ja onnistut lämmitysjärjestelmän vaihdossa varmasti!

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

11 huhtikuuta, 2019

Ilma-vesilämpöpumpun ostajan muistilista uudisrakentajalle sekä saneeraajalle

Rakennatko uutta kotia? Tai haluaisitko kenties päivittää vanhan lämmitysjärjestelmäsi tälle vuosikymmenelle? Uusien innovatiivisten tuotteiden ja kohtuullisten investointikustannusten ansiosta ilma-vesilämpöpumppu on monesti taloudellisesti ja teknisesti järkevin hankinta talon päälämmönlähteeksi...

Ilmavesilämpö

Lue lisää

12 maaliskuuta, 2019

Paljonko ilma-vesilämpöpumppu maksaa?

Ilmavesilämpöpumpun hinta kertoo laadusta. Lue vinkit laadukkaan ilmavesilämpöpumpun valintaan ja katso mistä ilmavesilämpöpumpun hinta koostuu.

Ilmavesilämpö

Lue lisää

23 elokuuta, 2023

Maalämpö sopii sekä uuteen että vanhaan omakotitaloon - lue asiakastarinat!

Mitä pitää ottaa huomioon, jos haluaa maalämmön omakotitaloon, olipa se uudis- tai saneerauskohde? Monien talonrakentajien lisäksi erityisesti öljylämmittäjät harkitsevat omakotitaloonsa maalämpöä. Lue maalämmön valinneiden omakotitaloasujien tarinat ja katso muistilista siitä, mitä ennen...

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maaviileä on edullinen ja ekologinen tapa jäähdyttää maalämmöllä

Maaviileä, maajäähdytys, maakylmä, maalämmöllä jäähdytys - nämä kaikki tarkoittavat sitä, että maalämpöjärjestelmää voi käyttää myös viilentämiseen. Lue, miten viilennys maalämmöllä onnistuu maalämmöllä lämmittämisen lisäksi.

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maalämmön käyttökustannukset - kannattaako maalämmön hankinta korkeilla sähkön hinnoilla? Katso laskelmat

Energiahintojen suuri vaihtelu on herättänyt paljon kysymyksiä maalämpöä harkitsevien keskuudessa. Nousevatko maalämmön käyttökustannukset liian ylös? Maksaako investointi itsensä takaisin, vaikka sähkön hintataso asettuisi pysyvästikin korkealle tasolle? Bosch Home Comfort teki laskelmat...

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maalämpöpumpun asennus - vain oikein asennetusta maalämpöpumpusta saa tehot ja säästöt irti

Painavimmat motiivit maalämmön hankinnalle ovat yleensä hyvän hyötysuhteen tuoma rahan ja energian säästö. Jos maalämpöpumpun asennus ei ole oikein tehty, nämä hyödyt voivat jäädä vajaiksi. Mistä tietää, mikä on pätevä taho maalämmön asennukseen?

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maalämmön oikea mitoitus vaatii kokemusta ja asiantuntemusta

Maalämpöjärjestelmä mitoitetaan käyttäjän ja talon tarpeen mukaan. Aina sen määritteleminen ei ole yksiselitteistä. Mitoittamisessa tarvitaan ammattitaidon lisäksi ripaus pelisilmää.

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Miksi hankkia maalämpö kerrostaloon tai rivitaloon? Lue asiakastarinat

Kaukolämmön hintojen noustessa moni taloyhtiö pohtii lämmitysjärjestelmän vaihtamista maalämpöön, eikä ihme. Maalämpö on päästötön, uusiutuva ja käyttökustannuksiltaan edullinen lämmitysmuoto, joka sopii sekä kerrostaloon että rivitaloon erinomaisesti. Lue asiakastarinat!

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

22 elokuuta, 2023

Maalämmön kokonaishinta koostuu laitteistosta, keruupiiristä ja asennustyöstä

Maalämmön kokonaishinta määräytyy tapauskohtaisesti. Hinta vaihtelee sen mukaan, millaiset laitteistot kohteeseen asennetaan ja onko kyseessä uudisrakennus, vanhan lämmitysjärjestelmän saneeraus vai vanhan lämpöpumpun vaihto uuteen. Lopulliseen hintalappuun vaikuttavat myös esimerkiksi mahdollinen...

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

4 lokakuuta, 2022

Paljonko maalämpö pienentää hiilijalanjälkeä – oikeasti?

On helppoa väittää, että maalämpö on ekologisempi vaihtoehto öljylämmitykselle, mutta minkä suuruinen ympäristövaikutus oikeasti on? Laskimme minkälainen vaikutus öljylämmityksestä maalämpöön siirtymisellä on asumisen hiilijalanjälkeen.

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

4 lokakuuta, 2022

Öljystä maalämpöön siirtyminen on merkittävä ilmastoteko

Omakotitaloasujalle kodin lämmitysjärjestelmän valinta on kenties suurin yksittäinen omaan hiilijalanjälkeen vaikuttava tekijä, niin hyvässä kuin pahassakin. Erityisesti moni öljylämmittäjä harkitsee nyt maalämpöön siirtymistä lämmityskulujen alentamisen lisäksi myös ilmastosyistä.

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Lue lisää

29 huhtikuuta, 2020

Paras säästö ilmalämpöpumpulla - 7 säästövinkkiä!

Tutustu helposti ilmalämpöpumppuun blogissa ja ota alta talteen vinkit parhaaseen säästöön!

Ilmalämpö

Lue lisää

5 maaliskuuta, 2020

Näin parannat sisäilman laatua vanhassa omakotitalossa!

Vanhoissa taloissa sisäilmaongelmat ovat yleisiä. Lue vinkki, miten voit helposti parantaa sisäilman laatua vanhassa omakotitalossa!

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

15 lokakuuta, 2019

Miten valita paras lämpöpumpputarjous? Lue parhaan tarjouksen tunnusmerkit!

Pyrimme tällä blogilla auttamaan sinua kiinnittämään lämpöpumpputarjouksia vertailtaessa oikeisiin ja tärkeisiin asioihin huomiota. Kun päätös ei perustu vain jonkin yksittäisen detaljin varaan, voit säästyä monelta yllätykseltä.

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

4 kesäkuuta, 2019

Lämpöpumpun asentaminen ajoissa säästää selvää rahaa

Lämpöpumpun valitsemisen tulisi olla itsestään selvyys, kun valitaan lämmitysjärjestelmää. Lämpöpumppua valittaessa yleensä vertaillaan lämpöpumpun ominaisuuksia ja valitaan itselle sopiva vaihtoehto asiantuntijan avulla. Uudisrakentaja uhraa yllättävän vähän aikaa lämmitystavan valintaan, jos...

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

12 huhtikuuta, 2019

Remontoijan muistilista: Lämmitysjärjestelmän vaihto

Lämmitysjärjetelmän vaihto on usein haastavaa, mutta oikein valittu järjestelmä palkitsee. Tutustu saneeraajan muistilistaamme ja onnistut lämmitysjärjestelmän vaihdossa varmasti!

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Lue lisää

11 huhtikuuta, 2019

7 syytä ilmalämpöpumpun valintaan vapaa-ajan asuntoon - lue vinkit!

Ilmalämpöpumppu on yksi edullisimmista ja helpoimmista tavoista saada kustannussäästöjä omaan energiakulutukseen. Myös sisäilman laatu ja erityisesti viilennysominaisuus ovat monelle tärkeitä syitä ilmalämpöpumpun hankinnalle. Ilmalämpöpumput ovat yleistyneetkin viime vuosina niin kotien kuin...

Ilmalämpö

Lue lisää